Hey iedereen,

Het is weer lang geleden dat ik nog iets geschreven heb. Dit komt doordat ik terug in een crisis terechtgekomen ben. Ik vind het moeilijk om dingen te blijven ondernemen als ik me slecht voel. Schrijven hoort hier dus blijkbaar ook bij.
Het gaat nog steeds niet goed met mij, maar ik wou wel weer eventjes een update schrijven zodat jullie terug kunnen volgen in mijn verhaal.

Normaal gezien zou ik nu op ontslag zijn uit het ziekenhuis, maar doordat ik in een crisis zit hebben de dokters aangedrongen op verlenging. Dit moet je eigenlijk zelf aanvragen (en dat was ik niet vaan plan om te doen), maar de artsen vonden/vinden mijn toestand nogal kritiek. Dit wil zeggen dat ik nog 3 weken te gaan heb en daarna pas naar huis mag gaan.
Ik vind dit echt heel jammer maar snap het standpunt van de artsen wel. Het is op deze moment ook niet echt veilig om alleen thuis te blijven en al helemaal niet om alleen dingen te gaan doen buitenshuis.

In het ziekenhuis is ondertussen weer van alles gebeurt, zowel positieve als negatieve dingen.
Ik zal beginnen met de positieve dingen:

 • Ze hebben mijn therapieprogramma aangepast. Dit houdt in dat ik 2 extra uren creatieve therapie heb en dat ik geen lastige ‘praat’ sessies moet volgen, zoals psycho. De therapieën die ik nog wel moet volgen zijn dus ergotherapie, relaxatie en de bewegingstherapieën.
  Dit zorgt ervoor dat ik een rustiger programma heb en dat mijn hoofd ook wat tot rust kan komen.
 • Ik heb een aantal goede gesprekken gehad met de arts en de supervisor en ook met de arts samen met mijn ouders. Hierdoor zijn ze echt in gang geschoten om dingen aan te passen en naar de juiste nazorg te zoeken.
 • Vrijdag had ik een hele lange heftige aanval, maar was er een super fijne verpleegkundige die mij erdoor geholpen heeft. Als zij er niet was geweest weet ik niet wat ik zou hebben gedaan.
 • Ik heb terug contact met Kristien, een vriendin die ik in Slovenië heb leren kennen en hier ben ik mega dankbaar voor! Danku Mausje voor alle support ♥
 • Ook Kaat dankjewel voor alles wat je voor mij doet! Je bent echt een heldin ♥
 • Doordat de zon scheen heb ik nog eens buiten kunnen zitten met mijn blote voeten in het gras ☻

Op naar de minder fijne dingen nu:

 • De communicatie verloopt niet zo vlot op de afdeling.
 • De afdeling snapt precies ook niet zo goed wat voor impact de aanvallen die ik (en nog een paar anderen op de afdeling) hebben op je ‘normaal’ functioneren. Ze verwachten dat ook wij alleen naar buiten gaan, ook al weten ze dat als we op een openbare plek een aanval doen we sowieso op spoed belanden. Dat noemt zich dan een gespecialiseerde afdeling?
  Soms volg ik hun redeneringen niet helemaal, maar dat kan ook aan mij liggen natuurlijk.
 • Ik ben terug in mijn negatieve spiraal terecht gekomen en vind het moeilijk hier weer uit te geraken, gelukkig heb ik veel vrienden en familie die mij hierdoor aan het sleuren zijn ☻

Volgens mij is dit de langste blog dat ik al geschreven heb. Het was ookal wel lang geleden dat ik nog iets geschreven had, dus misschien was dit wel gewoon nodig.

Geniet nog van jullie zondagnamiddag en van het zonnetje!

Ik ga proberen terug vaker te schrijven maar ik ga niks beloven.

Xxx Winde

Zondag 24/03/’19

4 gedachten over “Zondag 24/03/’19

  • 24 maart 2019 om 9:40 pm
   Permalink

   Daar twijfelen we nu ook over. We gaan kijken hoe het deze week loopt.

   Beantwoorden
 • 24 maart 2019 om 6:29 pm
  Permalink

  Dag Winde.
  Elke dag iets neerschrijven lijkt me een prima idee. Hoe lastig de dag ook was. (Ik doe dat stiekem ook, en het helpt om wat rust te krijgen in je hoofd, wat gedachten te sorteren).
  Warme en zonnige groetjes!

  Beantwoorden
 • 25 maart 2019 om 7:20 am
  Permalink

  Hey Winde,
  Fijn dat je een beetje deelt van wat je doormaakt. Voor buitenstaanders is het niet altijd helemaal te vatten.
  Ik hoop uit de grond van mijn hart dat het allemaal wel goed komt. En als ik ooit iets kan doen, hoe klein ook, geef maar een gil…

  Groetjes, Joël.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *