Hey iedereen,

Vandaag was een lekker rustig dagje. Dit maakte wel dat ik heel veel gepiekerd heb. Ik ben veel aan het piekeren over mijn toekomst. Ik denk dat ik teveel in mijn hoofd kruip, dit maakt dat de verbinding met mijn lichaam niet goed is. Waarschijnlijk komt het ook hierdoor dat ik meer aanvallen doe. De reden dat ik veel in mijn hoofd kruip is door de therapieën hier. De therapie die we krijgen is vooral verbaal met veel nadenken over jezelf. Dit maakt dat ik verdwijn in de chaos in mijn hoofd en nog meer begin te piekeren dan normaal. Morgen ga ik dit proberen te bespreken met de psychologe en mijn individueel verpleegkundige. In de hoop dat dit iets uithaalt, want ziekenhuisafdelingen hebben een sterke wil. Ze zouden beter eens luisteren naar wat de patiënten nodig hebben en niet naar wat beter past voor hun. Iedere patiënt heeft andere therapie nodig en zou ook andere therapie moeten kunnen krijgen ondanks dat je op dezelfde afdeling zit. Niemand is hetzelfde en niemand heeft dezelfde dingen nodig, waarom dan allemaal dezelfde therapie?

Ik heb het er met papa ook over gehad in de auto onderweg terug naar het ziekenhuis. Hij vroeg zich af waar mijn innerlijk monstertje naartoe is. Het monstertje dat een hele zaal stil kreeg door haar verhaal te vertellen en hun de les te spellen. Hij vroeg mij welk beest dat was. Ik antwoorde dat ik het niet wist, maar eventjes daarna wist ik het wel. Ik ben een kat, heel lief maar ook venijnig op sommige momenten. Mijn innerlijke kat mag terug meer naar boven komen, vooral het venijnige kantje. Ik mag terug meer opkomen voor mezelf en aangeven wat ik nodig heb. Hopelijk lukt het mij om dit morgen aan te geven aan verpleging en therapeuten.

Nu ga ik slapen, morgen heb ik een druk schema dus ik kan wel wat rust gebruiken.

Slaapwel

Xxx Winde

Zondag 24/02/’19

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *