Goedemorgen iedereen,

Ik heb net een paar dagen niets geschreven, omdat ik het vrij lastig had.
Ik kreeg maandag opeens last van hallucineren en dit was nogal beangstigend.
Wat ik zie op dat moment verschilt meestal, maar deze keer zag ik meerdere keren hetzelfde, een wenende baby. Ik heb het hier met de psychiater en psychologe over gehad en blijkbaar is het niet zo abnormaal als je af en toe een hallucinatie hebt. Bijna iedereen heeft wel een moment in z’n leven dat die iets ziet of hoort wat er niet is. Zolang ik niet psychotisch ben in de omgang en ik enkel iets zie, is er geen probleem.
Vandaag hadden we om 9u afdelingsvergadering. Dit houdt in dat we met de hoofdverpleegkundige praten over hoe het leven op de afdeling is, wat er speelt in de groep en praktische zaken kunnen vragen/mededelen. Deze keer hadden we het vooral over het feit dat er veel dingen aan het veranderen zijn op de afdeling en in de gehele gezondheidszorg. Dit heeft ook gevolgen voor ons als patiënt, maar deze gevolgen zijn positief. Het nadeel is wel dat ze nu nog in een testfase zitten en nog dingen aan het proberen zijn. Hierdoor loopt nog niet alles zoals het zou moeten lopen. Sommige patiënten ergeren zich hier vrij hard aan, maar ik vind dat we ze tijd moeten gunnen om te weten te komen hoe bepaalde dingen juist aangepakt kunnen worden.

Nog een korte update over het vervolg van mijn traject. We hebben gisteren gebeld met MBU en nu blijkt dat er van alles misgelopen is in de communicatie op hun afdeling. Dit zorgt ervoor dat ik waarschijnlijk nog is 4 weken ga moeten wachten voordat ik daar opgenomen kan worden, terwijl ze tegen mij gezegd hadden dat het zeker voor volgende week  of over 2 weken zou zijn. Hier word ik ontzettend kwaad en gefrustreerd van. Hoezo kunnen 3-4 weken wachten opeens veranderen in 8 weken? Dit betekent wel dat ik nog eens 4 weken langer hier in Kortenberg zou moeten blijven en ze weten hier niet of dat nog mogelijk is. Moet ik dan toch al naar huis? Of laten ze mij hier nog overbruggen? Zoveel vragen nu in mijn hoofd. Ik hoop dat ik vandaag of morgen nog meer duidelijkheid krijg hierrond want ik weet echt niet wat ik nu nog kan verwachten.

Straks het ik nog ergotherapie en fitness. Ik hoop natuurlijk dat die sessies wat meevallen en ik hoop ook dat ik nog een gesprek kan krijgen met mijn individueel verpleegkundige zodat ik meer duidelijkheid krijg.

Xxx Winde

Donderdag 31/01/’19

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *